Regelbunden tandundersökning ger bättre tandhälsa

Regelbunden tandundersökning ger bättre tandhälsa.

Tandundersökning och egenvård - grunden till en god tandhälsa

Hos oss kan du komma på regelbundna tandundersökningar, där vi tittar på dina tänder och försäkrar oss om att de är i bra skick. Vi tar bort plack och eventuell tandsten och förebygger på så sätt tandsjukdomar som karies och tandlossning.

Tandundersökning och egenvård - grunden till en god tandhälsa 1

Hur ofta bör man gå på undersökning?

Hur ofta du bör komma på undersökning beror på din allmänna tandhälsa och på hur väl du sköter dina tänder. Hur starka tänder man har är också ärftligt och viss har till exempel större benägenhet att få tandsten än andra, något som så klart ökar risken för karies.

Vi gör alltid en individuell bedömning över hur ofta du bör komma på undersökning, vissa klarar sig bra med ett besök vartannat år medan andra kanske behöver komma var sjätte månad. Vi ger dig alltid en rekommendation utifrån vår bedömning, men i slutändan är det naturligtvis du själv som bestämmer hur ofta du vill komma på tandundersökning.

Välkommen in på konsultation

Först när du fått all väsentlig information och känner dig säker på hur allt kommer att gå till så påbörjar vi behandlingen. Kontakta oss idag för en konsultation kring den behandling du är intresserad av!

Kontakta oss